Близо 40 служители на МВР са нарушили задълженията си или не

...
Близо 40 служители на МВР са нарушили задълженията си или не
Коментари Харесай

Демерджиев: Изглежда е имало полицейски чадър над Семерджиев

Близо 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Министерския съвет във връзка инспекцията за Георги Семерджиев. 
Прочетете още
„ Докладът демонстрира стряскащи данни. В него има данни, че почти 40 полицейски чиновници по един или по различен метод са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно. Има две висящи формирани дисциплинарни производства ”, сподели Демерджиев. Едно от производствата засягало служител на реда Симона Радева, която, по думите му, мъчно можела да бъде наречена „ служител на реда ”. Според министъра на вътрешните работи държанието й било несъвместимо със заеманата от нея служба – подпомагане на разположение, направило престъпна демонстрация, в това число отбягване на наказателна отговорност.

„ Трима управителни чиновници са разрешили да бъде административно осъдено лицето Семерджиев, в случай, че е имало задоволително данни за осъществени закононарушения от него ”, сподели още Демерджиев.

Относно въпроса с пътната сигурност и травматизмва по пътищата, вътрешният министър съобщи, че мерките трябва да бъдат перманентни и да доведат до резултати.

„ Набелязахме като наш приоритет битката с водачите, които карат след приложимост на наркотични субстанции, алкохол, без свидетелства за правоуправление. Извършихме редица инспекции в тази тенденция, те имат своите резултати “, добави той.

Демерджиев добави, че главните ограничения се ползват от 16 август, по тази причина ще обявим нашите данни на 16 септември. 

" Не може повече да се търпи развиването на този развой в тази посока, и би трябвало да излезем от тази наклонност, като променим обстановката. Мерките не би трябвало да са инцидентни и симптоматични, а би трябвало да са перманентни и да доведат до резултати. За мое благополучие, цялото държавно управление одобри моята тактика, и министър председателят Донев разгласи това като приоритет на служебното държавно управление ", сподели още служебният вътрешен министър.

„ Днес е значимо да набележим идващите стъпки и тактики за справяне с този проблем. Всяка институция, която има своята отговорност, би трябвало да се включи. Разчитам извънредно доста на решенията, които ще се вземат. Така че още идната година да отчетем прогрес в тази сфера, и да сме спокойни, че сме създали нужното войната по пътищата да се приключи “, добави Демерджиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР